Правда је спора, али достижна

Правда је спора, али достижна

 

 

                           

 

 

 

Претпостављамо да су сви кик бокс клубови и њихови такмичари упознати са одлуком дисциплинске комисије која је КБК Синђелић искључила из савеза још 26 фебруара 2017е.  Да ћемо бити избачени знали су многи, много пре него што је та одлука званично донета. И мало коме је засметало такво грубо
кршење правила и такво приватизовање савеза, савеза који би требао да буде све само не приватан, савеза који финансира искључиво држава Србија и сами клубови чланови.

Ми смо били свесни да ни један једини члан ни једног правилника нисмо прекршили и да смо избачени из савеза искључиво због самовоље и повређене сујете одређених људи. И поред тога одлучили смо да не галамимо, да не излазимо у медије и ако имамо одличну сарадњу са свим највећим порталима, телевизијама и радио станицама.

Одлучили смо  да правду затражимо пред арбитражном комисијом Спортског Савеза Србије. Поднели смо молбу, платили све таксе, арбитражне трошкове (који нису мали) и чекали.  Морамо да кажемо и то да су нас људи из Спортског Савеза Србије са неверицом гледали када смо им испричали о чему се ради, те како је наш клуб избачен из матичног савеза. Рекли су нам да НИКАДА  ДО САДА НИСУ ИМАЛИ  СЛУЧАЈ  ДА ЈЕ НЕКИ КЛУБ ИЗБАЧЕН ИЗ САВЕЗА НИ У ЈЕДНОМ СПОРТУ!!!

Дана 9.7.2018-е Арбитражни Суд спортског савеза поништио је одлуку дисциплинске комисије КБС Србије и вратио кик бокс клуб Синђелић у савез. Како то обично бива у нашој земљи, трајало је дуже него што смо очекивали, чак смо и званично решење које је донето у јулу, добили тек пре неки дан.

У међувремену је дошло до неких променица у нашем савезу, неки су људи отишли, неки су заротирали позиције, а ми  се надамо да ће ново млађе руководство имати више слуха за спорт кик бокс. Наш спорт не чини само WAKO, постоје многе организације (WKA, ISKA,  WKN, WKF, IKF… и многе промоције ( Glory, Enfusion, Kunlun, Superkombat, WFL, WLF, One, Bellator и ниједна од њих не ради са WAKO организацијом)  Ми као клуб желимо да идемо и да се такмичимо свуда где смо позвани, а ускрaћивати борцима да се боре, да се такмиче и да на крају крајева зараде, равно је фашистиким забранама кретања и ми се са тим нећемо сложити никад!

 

0 Comments

Leave a reply