Марко Петровић WKN првак Европе (pro am)

Марко Петровић WKN првак Европе (pro am)

 

 

 

Марко Петровић нови је WKN pro-am првак Европе у категорији до 62.100 кг. За оне који нису упознати са термином pro-am (или semi-pro) ради се категорији установљеној од WKN организације и која се односи на младе професионалне борце, који тек ступају на профи ринг. У принципу pro-am категорија је микс професионалних и аматерских правила. Користе се ститници на ногама и рунде трају два минута (као код аматера) али је бодовни  систем 10:9, нокдаун доноси аутоматски резултат у тој рунди  10:8, вреднује се агресивност и нанета штета, ради се више од три рунде (у Марковом случају-Европска титула  4 рунде).

Марко је меч прихватио у среду, а на ринг изашао у петак и самим тим његов подухват је још већи.  Противник нам је био Дамиан Линдер, млади пољски борац, иначе локални херој.

Меч је почео добро по пољака, сатерао је Марка у угао и задао неколико добрих удараца. Марко излази из угла узима средину ринга и до краја меча буквално меље Линдера. Пред крај прве рунде, после једне размене ручним ударцима, Линдер завршава на поду, али тада на сцену ступа ринговни судија. Прво, противно правилима, дозвољава да гонг спаси Пољака (гонг по правилима може да спаси борца који је у нокдауну, само у последњој рунди меча).

Затим не опомиње Линдеров угао, који у паузи рунде намерно полива Линдера са пар литара воде, изазазивајући прави потоп у свом углу. У ринг улазе људи са крпама, чисте под, бришу.. све то траје и траје..

Почиње коначно друга рунда, а у првој размени пољак поново на поду, опет прекид од 30ак секунди. Борба се поново наставља а после нове размене Линдер још једном уздрман, до душе не пада, али овај пут спас долази од званицчног мериоца времена који рунду прекида 24 секунде пре њеног завршетка.

Поново поливање водом, поново прекид због чишћења ринга, овај пут дужи него први пут. Трећа рунда протиче у Марковој иницијативи, Линдеровом бежању и држању (наравно без опомене судије)

Четврту рунду смо ишли на сигурно, што због тога сто је Марко већ био прилицно уморан, што због тога што нисмо желели да у некој размени можда залута који ударац. Марко се креће, рутински приводи борбу крају коју чак ни пристрасне пољске судије нису могле да украду.

Једногласна победа и још један појас долази у наш клуб. Марко Петровић нови је WKN pro-am првак Европе.

Kratak prilog sa Poljske televizije @mare_____medak #wkn #kunlun #kbks #teamkbks #ko #kickboxing

A post shared by Kikboks Klub Sindjelic (@kbksindjelic) on

0 Comments

Leave a reply